Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Siyah tavuk (Ayam Cemani) pahalı olmasının birkaç nedeni vardır:
- Genetik Mutasyon: Siyah tavuğun tamamen siyah olmasının nedeni, fibromelanisis adı verilen bir genetik mutasyondur 13. Bu mutasyon, tavuğun eti, kemiği ve tüylerinin bile siyah olmasına yol açar 13.
- Nadir Bulunması: Siyah tavuklar, Endonezya'nın sadece bazı köylerinde yetiştirildiği için nadirdir 23. Bu da fiyatlarını artırır 3.
- Özel Güçlere Sahip Olduğuna İnanış: Endonezyalılar, siyah tavukların etinin ve kanının ilaç yapımında kullanıldığını ve sağlığa faydalı olduğunu düşünürler 2. Bu da tavuğun değerini yükseltir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: