Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sıvı olan mayonez tekrar kullanılabilir, ancak kıvamını düzeltmek için bazı yöntemler uygulamak gerekebilir.
Mayonezi sıvılaştıran nedenler arasında malzemelerin yanlış oranda kullanılması veya soğuk olması yer alır 4.
Kıvamı geri kazanmak için:
- Yağ ekleyin: Yağın yarısı kullanılmışsa, 1 yemek kaşığı su ekleyerek mayonezi karıştırmaya devam edin, kıvamı koyulaşacaktır 1.
- Limon suyu veya sirke ekleyin: Mayoneze birkaç damla limon suyu veya sirke eklemek, emülsifiye olmasına yardımcı olur 4.
- Yeni yumurta sarısı: Mayonez çok sıvı ise, oda sıcaklığında bir yumurta sarısı daha ekleyip yavaşça karıştırarak kıvamı artırabilirsiniz 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: