Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sıvı olan mayonez, doğru adımlar izlenerek tekrar kullanılabilir. Mayonezin sıvı olmasının birkaç nedeni olabilir:
- Malzemeler soğuk olabilir 1. Oda sıcaklığındaki malzemelerle yeniden hazırlamak gerekebilir 1.
- Malzeme oranları dengesiz olabilir 1. Fazla yağ eklenmişse, bir miktar limon suyu veya sirke eklenerek kıvam düzeltilebilir 1.
- Yumurta sarısı taze olmayabilir 1. Pastörize yumurta sarısı kullanmak sorunu çözebilir 2.
Ev yapımı mayonez, koruyucu madde içermediği için en fazla 2-3 gün buzdolabında saklanmalıdır 35. Ticari mayonezlerde ise son kullanma tarihine dikkat edilmelidir 3.
Mayonezin bozulduğunu gösteren belirtiler arasında çürük veya asidik koku, küf oluşumu ve renginin değişmesi yer alır 3. Bu durumda mayonez kullanılmamalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: