Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sivas pidesinin bazı özellikleri şunlardır:
- Ulaş Etli Pidesi: Sivas'ın Ulaş ilçesinde yapılan bu pide, taş fırınlarda odun ateşinde pişirilir 2. Üretiminde Zeron buğdayından elde edilen un ve yörede yetiştirilen danaların kaburga eti kullanılır 2.
- Genel Özellikler: Sivas pideleri genellikle ince ve çıtır hamurdan yapılır 5. Kenarları parmak veya tırnak şeklinde katlanabilir 5. İç harcı olarak kıyma, sucuk, peynir gibi malzemeler kullanılabilir 5.
- Yayla Eti: Sivas etli pidesini diğer illerden ayıran en önemli özellik, kullanılan etin yayladan gelmiş olmasıdır 1.
Sivas pidelerinin ünü, yurt dışına da etli pide gönderilmesiyle sınırları aşmıştır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: