Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sırp mutfağına ait bazı yemekler şunlardır:
- Ćevapi: Dana ve kuzu etinin karışımından yapılan küçük köfteler, közlenmiş ekmek, soğan ve yoğurtla servis edilir 2.
- Gibanica: Beyaz peynir, kaymak ve yumurta ile yapılan çok katmanlı bir börek 12.
- Kajmak: Kaymak benzeri bir süt ürünü, genellikle ekmeğin üzerine sürülerek veya yemeklerin yanında servis edilir 2.
- Ajvar: Kırmızı biber, patlıcan ve sarımsakla yapılan bir sos, ekmekle veya et yemeklerinin yanında tüketilir 23.
- Pljeskavica: Özel üretim etle yapılan, domuz, kuzu veya sığır eti içeren bir çeşit hamburger köftesi 3.
- Pita: Çeşitli meyve dolgularıyla hazırlanan tatlı bir hamur işi 2.
- Prebranac: Soğan, sarımsak ve baharatlarla tatlandırılmış fasulye yemeği 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: