Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sirkeli kurabiyenin sert olmasının birkaç nedeni olabilir:
- Fazla un kullanımı 12. Kurabiye hamuru yumuşak, ele yapışmayan, hafif yağlı olmalıdır 1. Yüksek glütenli un kullanımı kurabiyenin daha sert olmasına neden olabilir 2.
- Yetersiz yağ kullanımı 24. Yeterli yağ kullanılmadığında, kurabiyenin yumuşak dokusu kaybolur ve sert bir yapı oluşur 2.
- Aşırı pişirme 12. Kurabiyeler fazla pişirildiğinde, dış kısımları kuruyarak sertleşir 2.
- Malzemelerin yanlış sıcaklıkta olması 34. Özellikle süt ve tereyağı gibi malzemeler oda sıcaklığında kullanılmalıdır 3. Tereyağı eritilip çok sıcakken hamura katılırsa, hamurun yapısı sertleşir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: