Şirinler tatlısı iki farklı tarifle yapılabilir: 1. Bal Kabaklı Lokum Tatlı (Şirinler Tatlısı) tarifi şu şekildedir: - Yarım kilo bal kabağını 1 su bardağı şeker ve çeyrek çay bardağı su ile pişirin. - Tatlımız piştikten sonra kabakları tencereden alıp çatal yardımıyla ezin. - Üzerine 1.5 paket petibör bisküviyi ufalayın ve 1 çay bardağı dövülmüş cevizi ekleyip yoğurun. - Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın (yuvarlamakta zorluk çekerseniz elinize biraz sıvı yağ sürün). - Yuvarladığınız tatlıları hindistan cevizine bulayın ve üzerine fındık batırın. 2. Şirinbaba Tatlısı tarifi ise şu şekildedir: - 4 adet yumurta ve 4 çay bardağı toz şekeri karıştırın. - Karışıma 3 çay bardağı süt, 2 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu ekleyin. - Aldığı kadar un ile hamuru hazırlayıp pişirin. - Kek piştikten sonra çay bardağı yardımı ile yuvarlak şekilde kesin. - Kesilen parçaların üzerine 2 su bardağı süt ile ezilmiş kek parçalarını paylaştırın. - En üst katı krem şanti ile süsleyin.