• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • YaÖzet
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Sırbistan kuru et nasıl yapılır?

    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • GelenekselYemekler

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Sırbistan'da kuru et yapımı şu adımlarla gerçekleşir:
    1. Et Seçimi: Genellikle bonfile veya antrikot gibi yumuşak etler kullanılır 23.
    2. Tuzlama: Etler 10 gün boyunca tuzlu suda bekletilir, bu süreçte su oranı %60 azalır ve et tuzda pişmiş hale gelir 2.
    3. Asma: Tuzdan arınan etler 7-8 saat asılır 2.
    4. Fümeleme: Kapalı bir odada ateş yakılır ve etler 3-4 gün boyunca bu ısıya maruz bırakılır, odunun is kokusuyla kabuk bağlar 2.
    Modern yöntemlerle ise etler fırında kurutulabilir 34.
    Kuru et, yemeklere lezzet katmak için veya meze olarak tüketilebilir 34.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. dedovaprsuta.com
        1
      2. harbiyiyorum.com
        2
      3. nedirnasilneden.com
        3
      4. ersanet.com
        4
      5. trendyol.com
        5
    • Kurutma odası sıcaklığı neden önemlidir?

    • Kuru etin saklama koşulları nasıl olmalıdır?

    • Kuru et yapımında kullanılan baharatlar nelerdir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    En iyi kurutulmuş et hangisi?

    En iyi kurutulmuş et olarak birkaç seçenek öne çıkmaktadır: Jamón Ibérico: Taste Atlas'a göre, dünyanın en çok beğenilen kurutulmuş etleri arasında ilk üç sırada yer almaktadır. Bosna'dan kuru et ve Karadağ'dan Njeguški prosciutto: Bu et ürünleri, özel bir hazırlama yöntemiyle tuzlanıp tütsülenerek yapılır ve zengin bir aroma kazanır. Kilishi: Nijerya ve Afrika'da yaygın olarak tüketilen bu et, sığır etinin ince parçalara ayrılıp güneşte kurutulması ve marine edilmesiyle elde edilir. Kurutulmuş et tercihi kişisel zevklere göre değişebilir.
    • Gıda
    • Lezzet
    5 kaynak

    Kuru et hangi etten yapılır Sırbistan?

    Sırbistan'da kuru et, bonfile veya antrikot gibi yumuşak etlerden yapılır.
    • Gıda
    • Et
    • Sırbistan
    • YemekTarifleri
    5 kaynak

    Sırbistan'ın en meşhur yemeği nedir?

    Sırbistan'ın en meşhur yemeği konusunda farklı görüşler bulunmaktadır. Bazı kaynaklara göre Sırbistan'ın en meşhur yemekleri şunlardır: Cevapi. Pljeskavica. Sarma. Diğer bir görüşe göre ise Sırbistan'ın en meşhur yemeği ajvardır. Sırbistan'ın en meşhur yemeği konusunda kesin bir yargıya varmak mümkün değildir.
    • Yemekler
    • Sırbistan
    • EtYemekleri
    5 kaynak

    İsli kuru et kaç günde olur?

    İsli kuru et, evde yapıldığında yaklaşık 10-15 gün içinde hazır olur. Bu süre, etin kalınlığına ve tazeliğine göre değişiklik gösterebilir. Geleneksel yöntemde ise et, özel kurutma odasında yakılan ateşin yaydığı ısıda yaklaşık 15 gün boyunca kurutulur. Kuru et yapımı için kesin süre, kullanılan yöntem ve koşullara göre değişebilir.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • HazırlıkSüresi
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"2ji0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem/","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping/","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance/","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap/","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/yaozet/","title":"YaÖzet","id":"summary"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel/","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel/","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fsirbistan-kuru-et-nasil-yapilir-136682477%3Flr%3D213%26ncrnd%3D58693","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"9580369831761338096","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1761338143323415-3397775185722888815-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-104-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"2jiw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"2ji1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap/","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"2jiw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"2ji2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Sırbistan'da kuru et yapımı** şu adımlarla gerçekleşir:\n\n1. **Et Seçimi**: Genellikle bonfile veya antrikot gibi yumuşak etler kullanılır [```2```](https://harbiyiyorum.com/kuru-et-nedir/)[```3```](https://www.gurmejet.com.tr/blog/icerik/farkli-bir-tat-ve-lezzet-kuru-et).\n2. **Tuzlama**: Etler 10 gün boyunca tuzlu suda bekletilir, bu süreçte su oranı %60 azalır ve et tuzda pişmiş hale gelir [```2```](https://harbiyiyorum.com/kuru-et-nedir/).\n3. **Asma**: Tuzdan arınan etler 7-8 saat asılır [```2```](https://harbiyiyorum.com/kuru-et-nedir/).\n4. **Fümeleme**: Kapalı bir odada ateş yakılır ve etler 3-4 gün boyunca bu ısıya maruz bırakılır, odunun is kokusuyla kabuk bağlar [```2```](https://harbiyiyorum.com/kuru-et-nedir/).\n\n**Modern yöntemlerle** ise etler fırında kurutulabilir [```3```](https://www.gurmejet.com.tr/blog/icerik/farkli-bir-tat-ve-lezzet-kuru-et)[```4```](https://www.defya.com.tr/blog/icerik/et-kurutma-nasil-yapilir).\n\nKuru et, yemeklere lezzet katmak için veya meze olarak tüketilebilir [```3```](https://www.gurmejet.com.tr/blog/icerik/farkli-bir-tat-ve-lezzet-kuru-et)[```4```](https://www.defya.com.tr/blog/icerik/et-kurutma-nasil-yapilir).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.dedovaprsuta.com/blog/icerik/kuru-et-tarifi-nasil-yapilir","title":"Kuru Et Nasıl Yapılır | Orijinal Tarif","shownUrl":"https://www.dedovaprsuta.com/blog/icerik/kuru-et-tarifi-nasil-yapilir","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://harbiyiyorum.com/kuru-et-nedir/","title":"Kuru Et Nedir? | Harbi Yiyorum","shownUrl":"https://harbiyiyorum.com/kuru-et-nedir/","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://nedirnasilneden.com/kurutulmus-et-nasil-yapilir","title":"Kurutulmuş Et Nasıl Yapılır? | Nedir Nasıl Neden","shownUrl":"https://nedirnasilneden.com/kurutulmus-et-nasil-yapilir","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://www.ersanet.com/blog/icerik/kuru-et-nedir-nasil-kullanilir","title":"Kuru Et Nedir, Nasıl Kullanılır?","shownUrl":"https://www.ersanet.com/blog/icerik/kuru-et-nedir-nasil-kullanilir","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://www.trendyol.com/s/kuru-et-nasil-yapilir-blog","title":"Kuru Et Nasıl Yapılır? Püf Noktaları - Trendyol Blog","shownUrl":"https://www.trendyol.com/s/kuru-et-nasil-yapilir-blog","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Sırbistan kuru et nasıl yapılır?","homeUrl":"/yacevap/","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/gelenekselyemekler","text":"GelenekselYemekler"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Kurutma odası sıcaklığı neden önemlidir?","url":"/search?text=S%C4%B1rbistan+kuru+et+yap%C4%B1m%C4%B1nda+kurutma+odas%C4%B1+s%C4%B1cakl%C4%B1%C4%9F%C4%B1&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Kuru etin saklama koşulları nasıl olmalıdır?","url":"/search?text=Kuru+et+saklama+ko%C5%9Fullar%C4%B1&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Kuru et yapımında kullanılan baharatlar nelerdir?","url":"/search?text=S%C4%B1rbistan+kuru+et+baharatlar%C4%B1&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=S%C4%B1rbistan+kuru+et+nas%C4%B1l+yap%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"9580369831761338096","reqid":"1761338143323415-3397775185722888815-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-104-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isMacOS":false,"isEmbeddedFuturis":false,"brand":"yazeka","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"2jiw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"2ji3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.researchgate.net/publication/275027396_ET_KURUTMA_TEKNOLOJISI_VE_DUNYADA_TUKETILEN_BAZI_KURUTULMUS_ET_URUNLERI?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.freezedryerfactorys.com/tr/en-i%CC%87yi%CC%87-dondurularak-kurutulmus-gidalar-nelerdi%CC%87r-dondurularak-kurutulmus-gidalara-genel-bi%CC%87r-bakis/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://belgradistanbul.wordpress.com/2022/11/08/lezzet-atlasi-dunyanin-en-iyi-kurutulmus-etini-ilan-etti/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://nanotekenerji.com.tr/en-iyi-pastirma-hangi-etten/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.defya.com.tr/blog/icerik/et-kurutma-nasil-yapilir?size=16&stub=1"],"header":"En iyi kurutulmuş et hangisi?","teaser":"En iyi kurutulmuş et olarak birkaç seçenek öne çıkmaktadır: Jamón Ibérico: Taste Atlas'a göre, dünyanın en çok beğenilen kurutulmuş etleri arasında ilk üç sırada yer almaktadır. Bosna'dan kuru et ve Karadağ'dan Njeguški prosciutto: Bu et ürünleri, özel bir hazırlama yöntemiyle tuzlanıp tütsülenerek yapılır ve zengin bir aroma kazanır. Kilishi: Nijerya ve Afrika'da yaygın olarak tüketilen bu et, sığır etinin ince parçalara ayrılıp güneşte kurutulması ve marine edilmesiyle elde edilir. Kurutulmuş et tercihi kişisel zevklere göre değişebilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/en-iyi-kurutulmus-et-hangisi-3564780879","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/lezzet","text":"Lezzet"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ozzieskokorec.com/urun/ozzies-1968-sirbistan-mensei-dogal-kuru-et?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.enuygun.com/ucak-bileti/sirbistan-da-ne-yenir-ne-icilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.eksiduyuru.com/duyuru/1323781/belgrad-da-kuru-et?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.esba-tourism.com/turkish/newst/articlet/sirbstan-yemekler?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yoldakal.com/sirbistan-mutfagi-ve-ickileri/?size=16&stub=1"],"header":"Kuru et hangi etten yapılır Sırbistan?","teaser":"Sırbistan'da kuru et, bonfile veya antrikot gibi yumuşak etlerden yapılır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/kuru-et-hangi-etten-yapilir-sirbistan-2490319418","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/et","text":"Et"},{"href":"/yacevap/t/sirbistan","text":"Sırbistan"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"}],"imageThumbProps":{"alt":"A rustic wooden table in a Serbian countryside kitchen holds thinly sliced, dark red dried beef, with a traditional Serbian ceramic plate and a glass of rakija nearby.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16658558/picture-g4Q7y4qoRsd6OgDrNf9c/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://gezimanya.com/avrupa/sirbistan-mutfagi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.enuygun.com/ucak-bileti/sirbistan-da-ne-yenir-ne-icilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://sirbistan.net/sirbistan-mutfagi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://seyyahadam.com.tr/sirbistan-belgrad-da-ne-yenir-sirp-yemekleri/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.tatileksper.com/blog/sirbistanda-ne-yenir?size=16&stub=1"],"header":"Sırbistan'ın en meşhur yemeği nedir?","teaser":"Sırbistan'ın en meşhur yemeği konusunda farklı görüşler bulunmaktadır. Bazı kaynaklara göre Sırbistan'ın en meşhur yemekleri şunlardır: Cevapi. Pljeskavica. Sarma. Diğer bir görüşe göre ise Sırbistan'ın en meşhur yemeği ajvardır. Sırbistan'ın en meşhur yemeği konusunda kesin bir yargıya varmak mümkün değildir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/sirbistan-in-en-meshur-yemegi-nedir-2808933363","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemekler","text":"Yemekler"},{"href":"/yacevap/t/sirbistan","text":"Sırbistan"},{"href":"/yacevap/t/etyemekleri","text":"EtYemekleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezizyemeklerim.com/yemek-tarifi/kuru-et-isli-et-tarifi/22936?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemektavsiyesi.com.tr/ev-yapimi-strongkuru-etstrong-tarifi-10-15-gunluk-olgunlasma-sureci?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemeklik.com.tr/posts/isli-kuru-et?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.kocaali.com/isli-kuru-et/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.instagram.com/p/CvaNm95qzJw/?size=16&stub=1"],"header":"İsli kuru et kaç günde olur?","teaser":"İsli kuru et, evde yapıldığında yaklaşık 10-15 gün içinde hazır olur. Bu süre, etin kalınlığına ve tazeliğine göre değişiklik gösterebilir. Geleneksel yöntemde ise et, özel kurutma odasında yakılan ateşin yaydığı ısıda yaklaşık 15 gün boyunca kurutulur. Kuru et yapımı için kesin süre, kullanılan yöntem ve koşullara göre değişebilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/isli-kuru-et-kac-gunde-olur-2770984419","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/hazirliksuresi","text":"HazırlıkSüresi"}],"imageThumbProps":{"alt":"A rustic wooden table in a Turkish kitchen holds strips of dark, smoky cured meat drying under a warm light, with a weathered calendar in the background subtly marking the passage of days. \n\n(Note: The calendar is implied but not explicitly shown with numbers/dates to comply with restrictions.)","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16658558/picture-gK0KODKdQJDiscdQ2g7R/orig"}}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"2jiw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"2ji4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"2jiw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"2ji5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"2jiw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}