Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sinop tiriti yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 adet yufka 1;
- 1 kg dana kaburga eti (tiritlik yağlı et) 1;
- 1 adet soğan 1;
- 1 kaşık salça 1;
- Pul biber (isteğe bağlı) 1;
- Fındık veya ceviz içi (üzerine) 1.
Yapılışı:
- Et yıkanır, büyük parçalar küçük parçalara ayrılır ve tencereye konarak kendi suyuyla pişene kadar kavrulur 1.
- Soğan yarım ay şeklinde ince ince doğranır ve salça ile pul biber eklenerek biraz kavrulur 1.
- Yufkalar kareler halinde kesilir, üçgen bir hal alacak şekilde kıvrılıp bir kaba istiflenir ve fırında kurutulur 1.
- Et pişince suyu, yufkaların her yeri ıslanacak şekilde dökülür 1.
- Et, yufkaların tabanına alınır ve üzerine çekilmiş fındık serpilir 1.
Alternatif bir tarif:
- Etler düdüklü tencereye konur, üzerini 3 parmak geçecek kadar suyla haşlanır 4.
- Yufkalar rulo haline getirilir, kalın kalın dilimlenir ve dik bir şekilde tepsiye dizilir, fırında kurutulur 4.
- Haşlanan etlerin suyu ayrılır 4.
- Kuru soğan yemeklik doğranıp tereyağında kavrulur, etler küçük küçük doğranır 4.
- Yufkalar fırından alınır, üzerine ceviz içi serpilir, pembeleşen soğanlar yerleştirilir 4.
- Etin suyu yufkaların üzerine dökülür ve son kata etler döşenir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: