Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hikayeye göre, savaş yıllarında Ege Bölgesi'nde yaşayan halk, kış aylarında yiyecek bulmakta zorlanmaktaydı 24. Bulgur, tarhana ve soğan gibi malzemelerle yapılan basit bir çorba ile karınlarını doyurmaktaydılar 24.
- Bir kadının oğlu askerden gelmiştir 13.
- Ekonomik yönden sıkıntıda olan kadın, oğluna her gün başka isimler altında bu çorbadan yapar 13.
- Kadın, "Ana, akşam ne yiyeceğiz?" sorusuna sırasıyla "bali guli köftesi", "ense patlatan damak şaklatan", "deve dolması", "sıkıcık", "garip köftesi" der 13.
- İnce bulgurlar elde sıkılarak yuvarlandığı için bu yemeğe "sıkıcık" adı verilmiştir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: