Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Siçuan biberi çeşitli şekillerde tüketilebilir:
- Kızartma: Yemeğin pişirilmesine başlandığında, sıcak yağa bütün Siçuan biber taneleri eklenerek hoş bir koku elde edilir 1.
- Sıcak tencere: Acı yağ, sarımsak ve zencefille birlikte pişirilerek ateşli bir et suyu elde edilir 1.
- Marine: Eti yumuşatmak için soya sosu, pirinç şarabı ve şekerle karıştırılır 1.
- Baharat: Erişte, köfte veya patlamış mısırın üzerine serpilir 1.
- Baharat karışımı: Acı pul biberle tuz karıştırılarak Siçuan mutfağına özgü "acı" bir baharat eklenir 1.
Ayrıca, Siçuan biberi öğütülerek toz haline getirilip yemeklerde kullanılabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: