Tavuklu Sezar Salata Tarifi: Malzemeler: - ½ adet iceberg marul - 3 adet ançüez - 5 damla üzüm sirkesi - (kruton) tost ekmeği - 1 yemek kaşığı toz parmesan peyniri - 2 adet kiraz domates - 1 dal lollo rosso - 1 çay kaşığı limon suyu Yapılışı: 1. Derin bir kasenin içinde icerberg marulu elinizle, yenecek şekilde parçalayın. 2. Ayrı bir kaseye mayonez, ançüez, limon suyu, sirke, sarımsak ve hardalı ekleyip çırpma teli ile karıştırın. 3. Ardından iceberg marulun üzerine dökün ve harmanlayın. 4. Üzerine krutonu, toz parmesanı ve kiraz domatesi ekleyerek karıştırın. 5. Salata tabağına alarak lollo rossolar ile birlikte servis edin. Alternatif olarak, Kısık Ateş Akademi'nin tavuklu Sezar salatası tarifine göre: 1. Tavuk göğsünü kaya tuzu, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayıp ızgarada pişmeye bırakın. 2. Bir sos kabında tüm sos malzemesini iyice karıştırın. 3. Ayrı bir karıştırma kabına marulları irice doğrayın veya elinizle iri parçalar halinde koparın ve üzerine sosu dökün. 4. Izgara tavuğu birkaç şerit halinde kesip kruton (kızarmış) ekmekle karıştırma kabına ekleyin. 5. Hepsini harmanlayıp salata kasesine alın. 6. Üzerini dilimlenmiş parmesan peyniri ve kapari taneleriyle süsleyerek servis edin.