Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Servant, yiyecek-içecek işletmelerinde servis personelinin ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılan çekmeceli ve raflı dolaplardır 15.
Servantların temel görevleri:
- Servis malzemelerinin organizasyonu: Bardak, tabak, servis takımları, peçete gibi malzemelerin düzenli bir şekilde saklanmasını sağlar 15.
- Servis desteği: Servis işleminin aksamadan ve hızlı bir şekilde yapılmasına yardımcı olur 15.
- Mekan düzeni: İşletmenin düzenli bir görünüme kavuşmasına katkıda bulunur 5.
Farklı türlerde servantlar bulunur:
- Ana servant: En büyük ve kapsamlı servant türüdür 1.
- Posta servant: Ana servanttan uzak alanlarda kullanılan daha küçük çaplı servantlardır 13.
- Gueridon (servis sehpası): Servis türüne göre konuğun masasının yanında servis yapılması gerektiğinde kullanılır 1.
- Seyyar servant: Deposu olmayan restoranlarda, ihtiyaç halinde masaların yanına eklenen servantlardır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: