Buradasın
Şerbetli baklava neden sert olur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şerbetli baklavanın sert olmasının birkaç nedeni vardır:
- Fırında fazla pişirme: Hamurun çok uzun süre fırında kalması, içindeki nemin kaybolmasına ve baklavanın sertleşmesine yol açabilir 1.
- Şerbetin yoğunluğu: Şerbetin çok koyu olması, baklavanın şerbeti tam olarak emememesine ve sert kalmasına neden olabilir 12.
- Hamurun kuruması: Yufkanın hava ile temas ederek nemini kaybetmesi, hamurun kurumasına ve baklavanın sertleşmesine sebep olabilir 1.
- Saklama koşulları: Baklavanın hava almayan bir yerde veya nemli bir ortamda saklanması, nem emmesine ve sertleşmesine yol açabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: