Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Selçuk Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet edebilecek bireyler yetiştirme amacıyla eğitim vermektedir 2. Bölüm, Türk ve dünya mutfak kültürünü tanıma ve hazırlayabilme, yiyecek-içecek sektöründe yöneticilik yapabilme gibi beceriler kazandırmayı hedefler 2.
2025 yılı için bölümün kontenjanı 65 olarak belirlenmiştir 3.
Bölümün iyi olup olmadığı kişisel tercihlere ve beklentilere bağlıdır.
Türkiye'deki gastronomi bölümlerinin kalitesini değerlendirmek için Ekonomim.com'da yayımlanan "Türkiye'nin en iyi 80 gastronomi bölümü" listesine de göz atılabilir 5. Ancak, bu listedeki sıralamalar kişisel değerlendirmelere dayanmaktadır ve bilimsel bir geçerliliği yoktur.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: