• Buradasın

    Şelale köfte içinde ne var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A steaming plate of **şelale köfte** with golden-brown meatballs nestled in creamy mashed potatoes, drizzled with a rich tomato sauce, garnished with a sprinkle of dried mint, placed on a rustic wooden table beside fresh ingredients like minced meat, onions, and garlic.
    Şelale köfte içinde bulunan malzemeler:
    • Köfte için: 500 gram dana kıyma, 1 orta boy soğan, 6 dilim bayat ekmek içi, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı kuru yenibahar, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı kimyon, 0,5 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı tuz 13.
    • Püre için: 3 adet patates, 0,5 su bardağı süt, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı tuz 13.
    • Sos için: 2 su bardağı sıcak su, 2 çorba kaşığı salça 13.
    Ayrıca, şelale köfte yapımında mantar, soğan ve domates kullanılarak mantarlı sos da yapılabilir 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Köfte çeşitleri nelerdir?

    Türkiye'de 290'dan fazla köfte çeşidi olduğu tahmin edilmektedir. İşte bazı köfte çeşitleri: Akçaabat Köfte: Dana etinden çekilen kıyma ve iç yağı ile yapılır. İzmir Köfte: Orta yağlı koyun kıyması, soğan, maydanoz ve baharatlarla hazırlanır. Islama Köfte: Dana kıyma, ekmek içi ve baharatlarla yapılır, mayalı kara fırın ekmeği ile servis edilir. Pideli Köfte: Ekmek ve kıymanın birlikte çekilmesiyle hazırlanan harçtan ceviz büyüklüğünde köfteler elde edilir. Tire Şiş Köfte: Üç kez çekilen dana kıyma, sadece tuzla harmanlanarak hazırlanır. Balaban Köfte: Servis edilen pideler, sıcak et suyu ile ıslatılır. İçli Köfte: Kıyma, soğan, ceviz içi ve baharatlarla hazırlanan harç, ince bulgurun yoğrulmasıyla elde edilen dış harcın içine konur. Klasik Köfte (Anne Köftesi): Kıyma, baharat ve yumurta ile hazırlanır. Kadınbudu Köfte: İç harcında kıyma ve haşlanmış pirinç kullanılır, buğday unu ve galeta unu ile harmanlanır. Kaşar Peynirli Köfte: Dana ve koyun eti kullanılarak hazırlanır, iç harcı peynir ile lezzetlendirilir.