• Buradasın

    Şehzade Kebabı içinde ne var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Şehzade Kebabı genellikle şu malzemelerden oluşur:
    • Dana kuşbaşı eti 135.
    • Patlıcan 135.
    • Kuru soğan 125.
    • Yeşil biber 125.
    • Sarımsak 135.
    • Domates salçası 135.
    • Et suyu 135.
    • Karabiber, pul biber ve kekik gibi baharatlar 125.
    Ayrıca, üzeri için domates ve biber dilimleri kullanılır 125.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Şehzade yemeği nasıl yapılır?

    Şehzade Kebabı Tarifi: Malzemeler: 1 kg kuşbaşı dana eti; 5 adet patlıcan; 3 yemek kaşığı sıvı yağ; 2 adet soğan; 4-5 adet yeşil biber; 4-5 diş sarımsak; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı pul biber; Tuz; 1 yemek kaşığı domates salçası; 2 su bardağı et suyu; Üzeri için 2 adet domates ve soğan-biber dilimleri. Yapılışı: 1. Kuşbaşı doğranmış dana eti düdüklü tencereye alınır, üzerini geçecek kadar su eklenir ve orta ateşte 10 dakika pişirilir. 2. Patlıcanlar çizgili soyularak küpler halinde doğranır ve 20 dakika tuzlu suda bekletilir. 3. Kızgın yağda kızartılan patlıcanlar havlu kağıt ile kurulanır. 4. Ayrı bir tencerede sıvı yağda yemeklik doğranmış soğan pembeleşene kadar kavrulur, yeşil biberler eklenir ve sarımsak, baharatlar ilave edilir. 5. Haşlanan etler eklenerek karıştırılır ve ocaktan alınır. 6. Toprak kaba kızartılan patlıcanlar düzgün bir şekilde alınır, hazırlanan etli karışım eklenerek her yeri eşit olacak şekilde karıştırılır. 7. Üzeri domates dilimleri ve biberle süslenir. 8. Sosu için 1 yemek kaşığı domates salçası 2 su bardağı et suyunda ezilir ve yemeğin üzerine gezdirilir. 9. 180 derece fırında domates ve biberler pişinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir. Püf Noktaları: Patlıcanların acı olmaması ve renginin kararmaması için tuzlu suda bekletilmelidir. Patlıcanlar çok fazla kızartılmamalıdır. Tarif, bir gün önceden hazırlanıp ertesi gün pişirilebilir. Et suyunun yerine normal su kullanılabilir, etin lezzetini artırmak için baharatlar eklenebilir. Kuşbaşı et yerine kavurma veya tavuk eti de kullanılabilir.

    Şehzade kebabı hangi yöreye ait?

    Şehzade kebabı, Amasya yöresine ait bir et yemeğidir.