Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sebze ve meyveleri yıkamak için aşağıdaki adımları izlemek önerilir:
- Temiz Su ile Yıkama: Sebze ve meyveleri akan su altında en az 30 saniye boyunca ovalayarak yıkamak, yüzeydeki kirlerin büyük bir kısmını temizler 13.
- Sirke ile Yıkama: Doğal bir dezenfektan olan sirke, mikropların temizlenmesine yardımcı olur. 1 litre suya 1 çay bardağı sirke ekleyerek sebze ve meyveleri bu suda 10-15 dakika bekletin, ardından bol suyla durulayın 12.
- Karbonatlı Su ile Yıkama: Karbonat, pestisitleri çözmede etkili bir maddedir. 1 litre suya 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyin ve meyve ve sebzeleri bu suda 5-10 dakika bekletin, ardından iyice durulayın 1.
- Tuzlu Su Kullanımı: Böcek kalıntılarını temizlemek için 1 litre suya 1 yemek kaşığı tuz ekleyerek sebzeleri bu suda bekletebilirsiniz 1.
- Fırçalama Yöntemi: Kök sebzeleri ve sert kabuklu meyveleri bir sebze fırçasıyla nazikçe ovalayarak temizlemek, daha iyi sonuç verir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: