Buradasın
Sebze meyve yıkama süzgeci nasıl kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sebze ve meyve yıkama süzgecinin nasıl kullanıldığına dair bilgi bulunamadı. Ancak, genel olarak meyve ve sebze yıkama yöntemleri hakkında bilgi mevcuttur.
Meyve ve sebze yıkama yöntemleri:
- Sirkeli suda bekletme 4. Yaklaşık 3 su bardağı oda sıcaklığında suya 1 su bardağı sirke ilave edilir, sebze ve meyveler bu karışımda maksimum 20-25 dakika bekletilir, ardından temiz suyla durulanır 4.
- Spreyleme 4. Sirke ve su karışımına limon suyu eklenerek hazırlanan karışım, sebze veya meyvenin her yerine değecek şekilde spreylenir ve 10 dakika bekletildikten sonra durulanır 4.
- Akan su altında yıkama 4. Sebze ve meyveler, akan duru suyun altında, yumuşak bir fırça ile yıkanır 4.
Orman meyveleri gibi hassas meyveler, 1 dakikadan uzun süre suyla temas ettirilmemelidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: