Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sebze ve meyveleri pestisitten arındırmak için şu yöntemler uygulanabilir:
- Bol su ile yıkama 125. Yüzeydeki pestisit kalıntılarının bir kısmını uzaklaştırır 5.
- Karbonatlı su kullanımı 123. 1 litre suya 1 tatlı kaşığı karbonat eklenerek hazırlanan karışımda 10-15 dakika bekletme, pestisit etkisini azaltmaya yardımcı olabilir 5.
- Sirke ile yıkama 235. 1 litre suya yaklaşık 1 su bardağı beyaz sirke eklenerek hazırlanan solüsyonda 15-20 dakika bekletme, pestisitlerin çözünmesine yardımcı olabilir 5.
- Tuzlu su ile yıkama 23. 1 litre suya 1 yemek kaşığı kaya tuzu eklenerek hazırlanan karışımda 10 dakika bekletme, pestisit kalıntılarını çözebilir 3.
- Kabuğu soyma 125. Birçok pestisit doğrudan kabuk yüzeyinde veya hemen altında birikir 5.
- Ticari ürün yıkama solüsyonları 12. Marketlerde veya online alışveriş sitelerinde satılan özel ürünler kullanılabilir 1.
Pestisitlerden korunmak için organik sertifikalı ürünleri tercih etmek ve mevsiminde yetişen ürünleri seçmek de önemlidir 15.
Pestisitlerin zararlı etkilerinden korunmak için bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: