• Buradasın

    Şebit hamuruna ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A warm, sunlit Turkish kitchen with a wooden table displaying a bowl of flour, a pitcher of water, and salt for the dough, alongside a colorful mix of minced meat, chopped onions, peppers, tomatoes, and aromatic spices for the filling.
    Şebit hamuruna konanlar, Kayseri yağlaması (şebit) tarifine göre şu şekildedir:
    • Hamur için: 4 su bardağı un, 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı ılık süt, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı instant maya, 1 tatlı kaşığı toz şeker 14.
    • İç harcı için: 350 gram kıyma, 3 adet rendelenmiş domates, 1,5 yemek kaşığı domates salçası, 1 adet soğan, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 su bardağı su, 1 adet köy biberi 1.
    Hamur hazırlanırken süt ve suyun ılık olması, mayanın daha iyi çalışmasını sağlar 3. Hamur, ne kadar iyi yoğrulursa o kadar elastik ve yumuşak olur 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Şebit yağlaması içinde ne var?

    Şebit yağlamasının içinde bulunan malzemeler: Hamur için: 4 su bardağı un; 1 su bardağı ılık su; 1 su bardağı ılık süt; 1 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 yemek kaşığı tuz; 1 yemek kaşığı instant maya; 1 tatlı kaşığı toz şeker. İç harç için: 500 gram kıyma; 2 adet soğan; 2 adet yeşil biber; 2 adet kırmızı biber; 2 adet domates; 2 diş sarımsak; 1 yemek kaşığı salça; 2 yemek kaşığı tereyağı; 1 çay bardağı zeytinyağı; 1 çay bardağı su; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 tatlı pul biber; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı kimyon. Üzeri için: Sarımsaklı yoğurt; Kıyılmış maydanoz.