Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sauvignon Blanc şarabı şu şekilde içilebilir:
- Servis sıcaklığı: Şarabı 10-12°C'ye kadar soğutarak servis etmek önerilir 3.
- Kadeh seçimi: Beyaz şarap kadehleri tercih edilebilir, ancak rose şarap için biraz daha geniş ağızlı kadehler kullanılabilir 1.
- Yudumlama: Kadehi hafifçe döndürerek şarabın aromalarının serbest kalması sağlanabilir 1.
- Eşleştirme: Deniz ürünleri, balık, sebze aperatifleri, salatalar, beyaz et, peynirler ve çorbalarla iyi uyum sağlar 34.
Sauvignon Blanc, genellikle tamamen kuru olarak üretilir, ancak Yeni Zelanda ve Kaliforniya gibi bölgelerde bazı üreticiler, zengin bir doku eklemek için az miktarda artık şeker bırakabilir 4.
Şarap tüketimi sağlık riskleri içerebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: