Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sarımsak confit yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 baş sarımsak 12;
- üzerini kapatacak kadar riviera zeytinyağı 1;
- bir tutam tuz 1;
- 2 taze dal biberiye 1;
- isteğe bağlı olarak kekik, tane karabiber ve defne yaprağı 12.
Yapılışı:
- Fırını 100 dereceye ayarlayın ve ısıtın 1.
- Sarımsakları ayıklayıp güveç veya döküm tencereye koyun 1.
- Sarımsakların üstünü geçecek kadar zeytinyağı ekleyin 1.
- Bir tutam tuz, biberiye ve isteğe bağlı baharatları ekleyin 1.
- Tencerenin ağzını yağlı kağıt ve folyo ile kapatın 1.
- Fırın ısısını 70-80 dereceye düşürün ve 1 saat pişirin 1.
- Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın 2.
- Soğuduktan sonra kavanoza alın ve buzdolabında saklayın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: