Buradasın
Confit yöntemi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Confit yöntemi, yiyeceklerin düşük sıcaklıkta yağda yavaşça pişirilmesi ve saklanması anlamına gelir 13. İşte bu yöntemin temel adımları:
- Malzemelerin Hazırlanması: Et, sebze veya meyveler temizlenir ve parçalara ayrılır 13. Etler genellikle tuzlanarak dinlendirilir 1.
- Yağda Pişirme: Hazırlanan malzemeler bir tencereye yerleştirilir ve üzerini örtecek kadar yağ eklenir 1. Pişirme genellikle 80-100°C arasında yapılır 1.
- Soğutma ve Muhafaza: Pişirme tamamlandıktan sonra yiyecekler soğuması için bırakılır 1. Ardından, confit yapılan yiyecekler sterilize edilmiş cam kavanozlara yerleştirilir ve yağ ile tamamen kaplanacak şekilde doldurulur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: