Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde şarap yapmak için gerekli malzemeler:
- yaklaşık 7,6 litrelik bir toprak veya cam kap 1;
- yaklaşık 3,8 litrelik bir damacana 1;
- hava kilidi 1;
- sifonlama için ince bir plastik tüp 1;
- mantarlı veya vidalı kapaklı temiz şarap şişeleri 1;
- potasyum metabisülfit (campden tablet, tercihe bağlı) 1.
Yapılışı:
- Malzemeleri hazırlamak: Organik, olgun bir meyve seçin ve yıkayın 1.
- Meyveyi ezmek: Meyve suyunun çıkması için ezin 1.
- Mayayı eklemek: Karışımı uzun saplı bir kaşıkla karıştırın 1.
- Kabı örtmek: Kabın üstünü hava almasını sağlayacak bir örtü ile kapatın ve 21 derece sıcaklıkta bir ortamda bir gece bekletin 1.
- Karışımı karıştırmak: İlk gün her 4 saatte bir, sonraki üç gün günde birkaç kere karıştırın 1.
- Sıvıyı süzmek: Köpürme yavaşladığında katı maddeleri eleyip sıvıyı damacanaya süzün 1.
Evde şarap yapımı, yasal düzenlemelere tabi olabilir; yerel yönetmeliklerin kontrol edilmesi önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: