• Buradasın

    Şarap nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Evde şarap yapmak için gerekli malzemeler:
    • yaklaşık 7,6 litrelik bir toprak veya cam kap 1;
    • yaklaşık 3,8 litrelik bir damacana 1;
    • hava kilidi 1;
    • sifonlama için ince bir plastik tüp 1;
    • mantarlı veya vidalı kapaklı temiz şarap şişeleri 1;
    • potasyum metabisülfit (campden tablet, tercihe bağlı) 1.
    Yapılışı:
    1. Malzemeleri hazırlamak: Organik, olgun bir meyve seçin ve yıkayın 1.
    2. Meyveyi ezmek: Meyve suyunun çıkması için ezin 1.
    3. Mayayı eklemek: Karışımı uzun saplı bir kaşıkla karıştırın 1.
    4. Kabı örtmek: Kabın üstünü hava almasını sağlayacak bir örtü ile kapatın ve 21 derece sıcaklıkta bir ortamda bir gece bekletin 1.
    5. Karışımı karıştırmak: İlk gün her 4 saatte bir, sonraki üç gün günde birkaç kere karıştırın 1.
    6. Sıvıyı süzmek: Köpürme yavaşladığında katı maddeleri eleyip sıvıyı damacanaya süzün 1.
    Evde şarap yapımı, yasal düzenlemelere tabi olabilir; yerel yönetmeliklerin kontrol edilmesi önerilir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: