Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kırmızı şarap, koyu renkli üzümlerin kabuklarının fermantasyon sürecine dahil edilmesiyle kırmızı rengini kazanır 23.
Üzüm suyunun doğal hali açık renkliyken, kabuklarda bulunan pigmentler şaraba o karakteristik kırmızı tonlarını verir 3. Bu süreç sadece rengi değil, aynı zamanda şarabın tadını, dokusunu ve aromasını da belirler 3.
Kırmızı şarap yapımında kabuktaki renk maddelerinin şaraba geçmesi için en çok uygulanan yöntem mayşe fermantasyonudur 4.
Ayrıca, kırmızı şarap yapımında soğuk maserasyon ve ısıtma yöntemi gibi renk alma yöntemleri de kullanılır 4.
Kırmızı şarap yapımı uzmanlık gerektiren bir süreçtir, bu nedenle bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: