Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şarap etiketinde olması gereken temel bilgiler şunlardır:
- Üretici Adı veya Marka: Şaraptan sorumlu şarap imalathanesinin veya üreticinin adı 12.
- Şarap Adı veya Markası: Şarabın pazarlandığı isim, tescilli bir adı veya çeşit adını içerebilir 12.
- Menşe Adı: Şarabın üretiminde kullanılan üzümlerin coğrafi kökeni, bir bölge, alt bölge veya bağ olabilir 12.
- Bağbozumu Yılı: Şarap yapımında kullanılan üzümlerin hasat edildiği yıl 12.
- Alkol İçeriği: Şaraptaki alkolün hacimce yüzdesi 12.
- Hacim: Şişedeki şarabın hacmi, genellikle mililitre veya litre cinsinden 12.
- Hükümet Uyarı Beyanı: Hamilelik sırasında ve makine veya araç kullanırken alkol tüketiminin risklerine ilişkin uyarı 1.
- Sülfit Beyanı: Şarap milyonda 10 parçadan fazla kükürt dioksit içeriyorsa, "Sülfit İçerir" ifadesini içermelidir 1.
- İthalatçı Bilgileri: Şarap ithal ise, etikette ithalatçının adı ve adresi bulunmalıdır 1.
- Ek Bilgiler: Alerjen bilgisi, sertifika işaretleri, yıllandırma veya olgunlaşma bilgisi gibi ek bilgiler de yer alabilir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: