Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şarap degüstasyonu, şarabın duyu organları kullanılarak analiz edilmesi sürecidir ve üç aşamadan oluşur 12:
- Görsel İnceleme: Şarabın rengi, berraklığı ve parlaklığı incelenerek yaşı, kalitesi ve kusurları hakkında bilgi edinilir 12.
- Koklayarak İnceleme: Şarap, önce bardağı sallamadan, sonra dairesel hareketle sallandıktan sonra koklanır 12. Bu, uçucu kokuları yüzeye çıkarmak için yapılır 1.
- Tadarak İnceleme: Şarabın içim kalitesi, karakteri ve kişiliği tatma yoluyla değerlendirilir 12. Bunun için şarabı ağza alıp, arkasından dişlerden biraz hava geçirerek dilin ve ağız yüzeyinin şarabı dolaştırması sağlanır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: