Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şarap bardaklarının balonlu olmasının sebebi, kırmızı şarabın yoğun ve kıvamlı bir yapıya sahip olması ve mayalanma süresinin beyaz şaraptan farklı olmasıdır 25.
Kırmızı şarap kadehlerinin geniş ve yuvarlak bir kaseye sahip olması, kırmızı şarapların yüzeye daha fazla temas etmesini sağlayarak oksijenle buluşmalarını artırır 3. Böylece şarabın daha kompleks aromaları (vişne, böğürtlen, baharatlar, meşe notaları gibi) daha belirgin hale gelir 3.
Ayrıca, geniş kase, şarabın daha fazla oksijen almasını ve tanenlerinin yumuşamasına yardımcı olurken, dar ağız kısmı şarabın damakta daha uzun süre kalmasını sağlayarak lezzet derinliğini artırır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: