Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Samsun nokulu, ince hamurun içine ceviz, kuru üzüm ve şeker serpiştirilerek yapılan şerbetsiz bir hamur tatlısıdır 235.
Malzemeler:
- 1 kg buğday unu 23;
- 2 adet yumurta 23;
- 1 su bardağı yoğurt 23;
- 250 gr margarin 23;
- 1 su bardağı sıvı yağ 23;
- 1 su bardağı ceviz içi 23;
- 1 yemek kaşığı tarçın 23;
- 2 yemek kaşığı toz şeker 23;
- Yeteri kadar karbonat 23.
Hazırlanışı:
- Buğday unu, bir yumurta, yoğurt, eritilmiş margarin ve karbonat kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur 23.
- Hamur, 3 topak halinde ayrılır 23.
- Yufka şeklinde açılan hamurların üzeri sıvı yağ ile yağlanıp içine dövülmüş ceviz, toz şeker ve tarçın serpilir 23.
- Yufka kıvrılıp yuvarlanır, istenilen büyüklükte kesilip tepsiye dizilir 23.
- Yumurtanın geri kalan sarısı üstüne sürülüp fırına verilir 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: