Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Samsun'da akşam yemeğinde yenebilecek bazı yöresel lezzetler şunlardır:
- Bafra Pidesi: İnce ve uzun şekliyle, kıymalı, pastırmalı, kaşarlı veya karışık çeşitleriyle servis edilir 34.
- Çakallı Menemeni: Üzerine kaşar peyniri eklenen ve pastırma ile zenginleştirilen bir menemen çeşididir 14.
- Kaz Tiridi: Yumuşacık kaz eti, bulgur pilavı ve yufkayla hazırlanan geleneksel bir yemektir 25.
- Haluçka: Nohut ve tavuk eti ile yapılan, kareler halinde kesilmiş hamurlarla servis edilen bir çorbadır 1.
- Turşu Kavurması: Fasulye turşusu, soğan ve sarımsakla kavrularak hazırlanan bir yemektir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: