Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Salyangoz mantısı yapmak için gerekli malzemeler:
- 250 gr kıyma 15;
- küçük soğan 15;
- kırmızı pul biber 1;
- tuz 15;
- maydanoz 1;
- kekik 1;
- karabiber 1;
- yoğurt 15;
- 5 diş sarımsak 1.
Sosu için:
Yapılışı:
- Hamur hazırlığı: Un, yumurta, tuz ve suyu karıştırıp yoğurun 4. Hamurun üzerini örtüp dinlenmeye bırakın 4.
- İç harç hazırlığı: Kıyma ve soğanı karıştırıp, tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik, maydanoz ve iki yemek kaşığı yağ ekleyin 15.
- Mantı şekillendirme: Dinlenen hamurdan yufka açıp, iç harcı yufkaların içine koyun ve kapatın 4.
- Haşlama: Mantıları tuzlu suda haşlayın, su yüzeyine çıktıklarında alın 4.
- Servis: Haşlanan mantıları tabaklara alın, üzerine yoğurt dökün 14. Sosu için tereyağını ısıtıp, içine pul biber ve nane ekleyin, mantının üzerine dökün 14.
Salyangoz mantısı, özellikle Ege Bölgesi’nde popüler olan bir yemektir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: