• Buradasın

    Salçasız mercimek çorbasına ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Salçasız mercimek çorbasına aşağıdaki malzemeler eklenir:
    • 1 su bardağı kırmızı mercimek 15;
    • 1 adet büyük boy soğan 1;
    • 1 adet havuç ve 1 adet patates 15;
    • 4 su bardağı su veya sebze suyu 15;
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 15;
    • 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı) 15;
    • Limon suyu (servis için, isteğe bağlı) 1.
    Ayrıca, çorbanın üzerine taze nane veya maydanoz serpiştirilebilir ve yoğurt ile birlikte servis edilebilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kırmızı mercimek çorbası salçasız olur mu?

    Evet, kırmızı mercimek çorbası salçasız yapılabilir. Salçasız kırmızı mercimek çorbası yapmak için kullanılabilecek tariflere aşağıdaki kaynaklardan ulaşılabilir: nefisyemektarifleri.com; youtube.com; ye-mek.net.
    A steaming bowl of red lentil soup with chopped carrots, potatoes, celery, parsley, tomatoes, pumpkin, ripe bananas, and onions floating in its rich, golden broth, placed on a rustic wooden table in a cozy Turkish kitchen.

    Kırmızı mercimek çorbasına hangi sebzeler konur?

    Kırmızı mercimek çorbasına genellikle şu sebzeler eklenir: Havuç; Patates; Kuru soğan. Ayrıca, pırasa, yeşil soğan, kabak, tatlı patates ve kereviz sapı gibi sebzeler de kullanılabilir. Sebzelerin yanı sıra, çorbaya domates salçası da eklenebilir.

    Mercimek çorbasının yanına hangi yemek gider?

    Mercimek çorbasının yanına gidebilecek bazı yemek önerileri: Sebzeli pirinç pilavı. Fırında balık. Karnıyarık. Dolma (karışık, biber, kabak). Mantı. Lahmacun. Sosyete mantısı. Kağıt kebabı. Dalyan köfte. Tavuk sarma. Mercimek çorbasının yanına gidecek yemekler, damak zevkine göre değişiklik gösterebilir.

    Anadolu usulü mercimek çorbası nasıl yapılır?

    Anadolu usulü mercimek çorbası tarifi bulunamadı. Ancak, mercimek çorbası yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı; 1 adet kuru soğan (iri doğranmış); 1 yemek kaşığı un; 1 adet havuç (iri doğranmış); 1 adet patates (büyük boy, iri doğranmış); 1 tatlı kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; 1,5 su bardağı kırmızı ya da sarı mercimek; 6 su bardağı sıcak su (1 adet et su tablet ile hazırlanmış). Yapılışı: 1. Derin bir tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin. 2. İri doğranmış 1 adet büyük soğanı sıvı yağ ile birlikte kavurun. 3. Kavrulan soğanlara 1 yemek kaşığı unu ekleyin ve kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurma işlemini sürdürün. 4. İri parçalar halinde doğradığınız birer adet havuç ve patatesi tencereye aktarıp karıştırmaya devam edin. 5. Tuz, karabiber ve bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürdüğünüz 1,5 su bardağı mercimeği de ilave edin ve son kez güzelce karıştırın. 6. 6 su bardağı sıcak suyu da tencereye ilave edin. 7. Ardından kapağını kapatın, patates ve havuçlar yumuşayana kadar ara ara karıştırarak 40 dakika kadar pişirin. 8. Çorba piştikten sonra pürüzsüz bir kıvam alması için el blenderından geçirin. 9. 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Mercimek çorbası tariflerinde kullanılan malzemeler ve pişirme yöntemleri farklılık gösterebilir.
    A steaming bowl of golden lentil soup sits on a rustic wooden table, with a freshly chopped onion and a wooden spoon beside it, evoking warmth and simplicity in a Turkish kitchen.

    Sade mercimek çorbasına soğan konur mu?

    Evet, sade mercimek çorbasına soğan konur. Sade mercimek çorbası tariflerinde genellikle bir adet orta boy soğan yemeklik doğranarak tencereye eklenir ve kavrulmaya başlanır.

    Kırmızı mercimek çorbasına hangi baharatlar konur?

    Kırmızı mercimek çorbasına genellikle şu baharatlar eklenir: Kişniş. Zerdeçal. Toz tarçın. Kimyon. Karabiber. Kırmızı biber. Nane. Baharat miktarları damak tadına göre ayarlanabilir.

    Mercimek çorbasının sosu nasıl yapılır?

    Mercimek çorbasının sosu için gerekli malzemeler: 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ; 2 adet rendelenmiş kuru soğan; 1 diş sarımsak; 1 adet rendelenmiş domates; 1 tatlı kaşığı salça; 1 tatlı kaşığı biber salçası; 1 tatlı kaşığı nane; 1 çay kaşığı pul biber; 1 çay kaşığı zerdeçal; yarım çay kaşığı sumak; 1 çay kaşığı köri. Hazırlanışı: 1. Rendelenmiş soğan ve sarımsağı zeytinyağı veya sıvı yağda kavurun. 2. Rendelenmiş domatesi ekleyip kavurmaya devam edin. 3. Salça, biber salçası, nane, pul biber, zerdeçal, sumak ve köriyi ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. 4. Hazırladığınız sosu 2 kepçe pişmiş çorba ile açın ve çorbaya ekleyin. 5. Hepsini karıştırıp kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirin. Çorbanın sosunu yaparken kullanılan malzemeler ve oranlar, tarife göre değişiklik gösterebilir.