Buradasın
Rüzgar gülü kek kalıbında kek nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Rüzgar gülü kek kalıbında kek pişirmek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Malzemeler: 3 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı süt, 1/5 su bardağı sıvı yağ, 1 portakalın suyu ve kabuğunun rendesi, 2,5 su bardağı un, 1 su bardağı damla çikolata, 1 paket vanilya, 2 paket kabartma tozu 1.
- Hazırlık: Derin bir kapta yumurta ve şekeri çırpın, ardından tüm sıvıları ve portakal kabuğu ile suyunu ekleyip karıştırın 1.
- Kuru malzemeler: Tüm toz malzemelerini ve çikolataları ekleyip karıştırarak yağlanmış kalıba dökün 1.
- Pişirme: 180 derecede 45 dakika pişirin 1.
- Servis: Pişen kek soğuyunca servis tabağına alın 1.
Alternatif bir tarif:
- Şeker ve yağı krema kıvamına gelene kadar çırpın, ardından gül suyu ve sütü ekleyin 2.
- Unu azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin, kabartma tozu ve vanilini ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın 2.
- Kurutulmuş gül tomurcuklarının sadece yapraklarını ufalayarak hamura ekleyin 2.
- Kek kalıbını tereyağ ile yağlayın, hamuru kalıba döküp 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: