Buradasın
Ricotta peynirli cevizli makarna nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ricotta Peynirli ve Cevizli Makarna Tarifi:
Malzemeler:
Hazırlanışı:
- Makarnayı bol tuzlu suda pişirin 2.
- Soğanı ince ince doğrayın ve zeytinyağında birkaç dakika kavurun 2.
- Cevizleri doğrayın, tavaya ekleyin ve karıştırın 2. Ardından hızlıca kızartın 2.
- Ricotta'yı bir kasede bir tutam muskat, 1 çorba kaşığı pişirme suyu ve bir tutam tuz ile karıştırın 2.
- Ricotta kremasını cevizlerle birlikte tavaya ekleyin 2. Karıştırın, ateşi kısın ve birkaç dakika bekletin 2.
- Makarnayı al dente olarak süzün, pişirme suyunun bir kısmını bir kenarda tutun 2.
- Makarnayı tencereye dökün ve tüm malzemeleri iyice karıştırın (gerekirse pişirme suyu ekleyin) 2.
Not: Ricotta ve cevizli makarna, buzdolabında hava geçirmez bir kapta en fazla 2 gün saklanabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: