Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Rakının diğer adı olan "arak" kelimesinin kökeni, Arapçada "ter" anlamına gelen "arak" kelimesine dayanır 125.
Rakı, damıtma yoluyla elde edilen suma kullanılan ve genellikle anason tohumu ile aromalandırılan, alkollü geleneksel bir Türk içkisidir 1. "Arak" kelimesi, alkollü içki üretimindeki distilasyon işleminde sıvının imbikten ter gibi damla damla akmasıyla ilişkilendirilir 2.
Ayrıca, rakının ilk kez Osmanlı topraklarında üretildiği ve "arakı" veya "araki" gibi Osmanlıca isimlerden türemiş olabileceği de düşünülmektedir 25.
Bazı diğer görüşler ise rakının, iri taneli "Razaki" üzümünden yapılan anasonlu rakıya veya Irak menşeli anlamındaki "Iraki" kelimesine dayandığını öne sürer 25.
Rakının adının kesin kökeni kesin olarak belirlenememiştir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: