Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Rakıda kullanılan kadeh çeşitleri şunlardır:
- Çerkes Kadehi: Küçük dubleler halinde rakı içmek için kullanılır 1.
- Bülbül Ağzı: Ayaklı tasarıma sahip, yayvan bir kadeh türüdür 2.
- Bülbül Çanağı: Dudak payı hariç 4 cl hacminde, küçük ayaksız bir kadehtir 12.
- Bade Kadehi: 9-10 cl hacminde, kesik konik biçiminde bir kadeh olup, rakının sert içilmesine olanak tanır 12.
- Tek Kadehi: Kristal ve kenarında çiçek desenleri olan, dudak payı hariç 4 cl hacminde bir sek rakı kadehidir 1.
- Yüksük Kadehi: Yudumluk rakı ikram edilen, 4 cl hacminden küçük kadehlerdir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: