Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ragu makarna sosu yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet havuç 13;
- 1 adet orta boy beyaz soğan 13;
- 1 sap taze kereviz 13;
- 500 gr orta yağlı dana kıyma 13;
- 2 su bardağı domates püresi 13;
- 1 bardak kırmızı şarap (isteğe bağlı) 1;
- 4 su bardağı et suyu (1 litre) 1;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 13;
- 1 tutam tuz ve karabiber 13.
Yapılışı:
- İnce kıyılmış havuç, kereviz ve beyaz soğan çok az zeytinyağı ile yaklaşık 10 dakika, rengi dönmeden sotelenir 1.
- Kıyma tavaya eklenir ve pişirilir 1.
- Kırmızı şarap eklenir ve şarap yarı yarıya azalana kadar pişirilir 1.
- İnce çekilmiş domates püresi ve et suyunun yarısı tavaya eklenir 1.
- Sos karıştırılır ve suyu azaldıkça kalan et suyu ile tamamlanır 1.
- Kısık ateşte 2,5 saat pişirilir 1.
Sos, pişmiş makarna ile servis edilebilir 1.
Alternatif bir ragu makarna sosu tarifi için Yemek.com'daki "Anadolu Ragu Soslu Gniocchi" tarifi incelenebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: