Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Rafadan yumurta pişirmek için su kaynatma yöntemi iki şekilde yapılabilir:
- Sıcak su yöntemi: Bir cezveye veya küçük bir tencereye yumurtanın üzerini geçecek kadar su koyun ve içine bir çay kaşığı tuz ekleyin 12. Suyu kaynamaya bırakın, kaynama sırasında tuz yumurtanın çatlamasını önleyecektir 1. Su kaynadıktan sonra ocağın altını kısın, en az bir dakika daha bekleyin ve ardından ocağın altını kapatın 1.
- Soğuk su yöntemi: Yumurtayı soğuk suyla dolu bir cezveye koyun ve suyu kaynamaya başlayın 1. Kaynama başladıktan sonra süreyi tutarak yumurtanın kıvamını ayarlayın 1. Rafadan yumurta için genellikle 1-2 dakikalık kaynama süresi yeterlidir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: