Buradasın
Portakallı yemeklere neden portakal konur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakalın yemeklerde kullanılma sebeplerinden bazıları şunlardır:
- C vitamini deposu olması 14. Portakal, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilir 14.
- Antioksidan özellikleri 4. Flavonoidler ve antioksidanlar sayesinde vücuttaki serbest radikallere karşı koruma sağlayabilir 4.
- Lezzet katması 13. Portakal, tatlılardan ana yemeklere kadar birçok tarifte kullanılarak yemeğe farklı bir aroma katar 13.
- Asit dengesi sağlaması 1. Bazı et marinasyonlarında ve soslarda asit dengesi kurmak için kullanılır 1.
Portakal, düşük kalorisi ve lifli yapısıyla diyet yapanlar için de uygun bir seçenektir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: