Buradasın
Portakallı cevizli İtalyan kurabiyesi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakallı cevizli İtalyan kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler:
- 350 gr ceviz 23;
- 2 adet yumurta akı 23;
- 1 çay bardağı toz şeker 23;
- 1 paket vanilya 23;
- 1 adet portakal kabuğu rendesi 5.
Yapılışı:
- Cevizleri rondodan geçirerek toz haline getirin 23.
- Derin bir kapta cevizi, yumurta akını ve toz şekeri yoğurun 23.
- Hamur yumuşak ve hafif ele yapışan bir kıvam alana kadar yoğurun 2.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın 2.
- Hamurları bolca pudra şekerine bulayın 2.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin 2.
- Üzerlerine parmak uçlarınızla hafifçe bastırıp iz bırakın 2.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin 2.
- Fırından çıkarıp tepside soğumaya bırakın 2.
Alternatif tarif:
- 250 gr tereyağı 1;
- yarım çay bardağı sıvı yağ 1;
- 2 adet portakal (rendesi ve suyu) 1;
- 2 adet yumurta sarısı 1;
- 2 bardak pudra şekeri 1;
- 1 paket vanilya 1;
- 1 paket kabartma tozu 1;
- aldığı kadar un (yaklaşık 4,5-5 bardak) 1.
Yapılışı:
- Tüm hamur malzemelerini karıştırarak yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun 1.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın 1.
- Bir tarafını önce yumurta akına, sonra şeker-ceviz karışımına batırın 1.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizin 1.
- 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika üzeri güzel bir renk alana kadar pişirin 1.
Kurabiyeler soğuduktan sonra servis edilebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: