• Buradasın

    Portakal pelteli tavuk göğsü nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Portakal pelteli tavuk göğsü yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
    Malzemeler:
    • Pelte için: 3 su bardağı portakal suyu, 4 tatlı kaşığı buğday nişastası, arzuya göre şeker 1.
    • Tavuk göğsü için: 1 su bardağı şeker, 3 tepeli yemek kaşığı un, 1 litre süt, 1 yemek kaşığı tereyağı, portakal kabuğu rendesi 1.
    Yapılışı:
    1. Portakal suyunu, şekeri ve nişastayı karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin 1.
    2. Pişen pelteyi kalıbın dibine dökün ve kenarda soğumaya bırakın 1.
    3. Tavuk göğsünü pişirip katılaşınca altını kapatın, portakal kabuğu rendesi ve tereyağını ekleyip mikserle çırpın 1.
    4. Katılaşmış olan peltenin üzerine tavuk göğsünü döküp buzluğa koyun 1.
    5. Yaklaşık yarım saat bekledikten sonra çıkarıp servis edin 1.

    Konuyla ilgili materyaller

    Portakal sosu ile hangi tavuk iyi gider?

    Portakal sosu ile çıtır tavuk iyi gider. Portakal soslu tavuk tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir: Malzemeler: - 500 gr tavuk göğüs eti, dilimlenmiş - 30 gr İçim Tereyağı - 3 adet portakalın taze sıkılmış suyu - 50 gr bezelye, haşlanmış - 50 gr basmati pirinç, haşlanmış - 1 diş sarımsak, ezilmiş - 1 tatlı kaşığı bal - 1 tatlı kaşığı kimyon - 1 adet soğan, piyazlık doğranmış - 1 adet havuç, ince çubuk doğranmış - 1 çorba kaşığı taze soğan doğranmış - Tuz, karabiber Yapılışı: 1. İçim Tereyağını geniş bir tavada eritin. 2. Tavukları tavaya atın. 3. Sarımsak, kimyon, tuz ve karabiber ekleyip tavuklar pembeleşinceye kadar pişirin. 4. Soğanları, bezelye ve havuçları da ekleyip karıştırarak birkaç dakika pişirin. 5. Portakal suyunu balla karıştırıp tavukların üzerine boşaltın ve portakallı sos şurup kıvamı alana kadar pişirin. 6. Pirinci ilave edin ve karıştırın. 7. Sıcak servis edin.

    Tavuk gögüs etinden ne yapılır kolay?

    Tavuk göğsü etinden kolayca yapabileceğiniz bazı yemekler: 1. Tavuk Tantuni: Tavuk göğsü, sıvı yağ, tereyağı ve baharatlarla kavrularak yapılır. 2. Körili Mantarlı Tavuk: Tavuk göğsü, mantar ve köri ile birlikte pişirilir. 3. Tavuk Fajita: Tavuk göğsü, sarımsak ve limon suyu ile marine edilip, tortilla ekmekleriyle servis edilir. 4. Tavada Tavuk Şiş: Tavuk ve biberle hazırlanan şişler tavada kızartılır. 5. Beşamel Soslu Tavuk: Tavuk göğsü sotelenip, beşamel sos ile fırında pişirilir. Ayrıca, tavuk göğsü çorbası, ızgara tavuk göğsü ve tavuklu fettuccine Alfredo gibi tarifler de mevcuttur.

    Portakal peltesi hangi nişasta ile yapılır?

    Portakal peltesi yapımında mısır nişastası veya buğday nişastası kullanılabilir.

    Tavuk göğsü malzemeleri nelerdir?

    Tavuk göğsü malzemeleri şunlardır: 1. 1 litre süt. 2. 1 su bardağı pirinç unu. 3. 1 su bardağı toz şeker. 4. 1 paket vanilya. 5. 1 adet tavuk göğsü. Ayrıca, isteğe bağlı olarak 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı gibi ek malzemeler de kullanılabilir.

    Tavuk göğsü için hangi tavuk kullanılır?

    Tavuk göğsü için beyaz tavuk eti kullanılır.

    Portakal sosta tavuk kaç dakikada pişer?

    Portakal soslu tavuğun pişme süresi 40 dakika olarak belirtilmiştir.

    Tavuk göğsü nasıl yapılır?

    Tavuk göğsü yapmak için gerekli malzemeler: 1 litre süt; 1 su bardağı pirinç unu; 1 su bardağı toz şeker; 1 paket vanilya; 1 adet tavuk göğsü. Yapılışı: 1. Tavuk göğsünü haşlayın ve didikleyin. 2. Didiklediğiniz tavuk göğsünü soğuk suyun içine alın ve ara ara suyu değiştirerek 2-3 saat bekletin. 3. Bir tencereye süt, pirinç unu, toz şeker ve vanilyayı alıp karıştırın ve ateşin üzerine alın. 4. Sürekli karıştırarak ara ara tavuk göğsünden ekleyip, muhallebi kıvamına getirin. 5. Tahta kaşıkla döverek 10-15 dakika sakız gibi oluncaya kadar pişirin. 6. Bir borcama alıp önce oda sıcaklığında sonra buzdolabında soğutun. Alternatif bir tarif olarak, yalancı tavuk göğsü yapmak için de aşağıdaki malzemeler kullanılabilir: 1 lt süt; 1 su bardağı un; 2 yemek kaşığı nişasta; 3/4 su bardağı şeker; 1 yemek kaşığı tereyağı; 2 paket vanilya. Hazırlanışı: 1. Sütü bir tencereye alıp un, şeker ve nişastayı ekleyip iyice çırpın. 2. Tencereyi ateşe alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. 3. Ateşten alıp tereyağı ve vanilyaları ekleyin ve karıştırın. 4. 2234 ölçülerinde bir tepsiyi ıslatıp tavuk göğsünü tepsiye dökün. 5. Oda sıcaklığında soğumasını bekleyin. 6. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp 1 saat dinlendirin. 7. Dilimleyerek servis edin.