Buradasın
Portakal pelteli tavuk göğsü nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakal pelteli tavuk göğsü yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
Malzemeler:
- Pelte için: 3 su bardağı portakal suyu, 4 tatlı kaşığı buğday nişastası, arzuya göre şeker 1.
- Tavuk göğsü için: 1 su bardağı şeker, 3 tepeli yemek kaşığı un, 1 litre süt, 1 yemek kaşığı tereyağı, portakal kabuğu rendesi 1.
Yapılışı:
- Portakal suyunu, şekeri ve nişastayı karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin 1.
- Pişen pelteyi kalıbın dibine dökün ve kenarda soğumaya bırakın 1.
- Tavuk göğsünü pişirip katılaşınca altını kapatın, portakal kabuğu rendesi ve tereyağını ekleyip mikserle çırpın 1.
- Katılaşmış olan peltenin üzerine tavuk göğsünü döküp buzluğa koyun 1.
- Yaklaşık yarım saat bekledikten sonra çıkarıp servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: