Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lahmacunun sağlıklı olmasının bazı nedenleri:
- Protein, demir ve B12 kaynağı: İçindeki et sayesinde bu ihtiyaçların önemli bir kısmını karşılar 1.
- Düşük doymuş yağ: Çok yağlı et kullanılmadığında, az miktardaki doymuş yağ ihtiyacını gidermek için de uygun bir kaynaktır 14.
- Vitamin ve mineral: Sebze içeriği, vitamin, mineral ve antioksidan gücünü artırır 1.
- Posa: Sebze içeriği nedeniyle posa gücü yüksektir 1.
Pizzanın sağlıklı bir yiyecek olarak değerlendirilebilmesi için tam buğday unu ile yapılması, az yağlı peynirler ve bol sebze kullanılması önerilir 4.
Sağlıklı bir diyet için pizza ve lahmacun tüketimi, kullanılan malzemelere ve porsiyon büyüklüğüne göre değişebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: