Piti yemeği genellikle iki farklı tarifle yapılır: Van yöresine ait ve Azerbaycan mutfağına ait piti. Van yöresine ait piti yemeğinde bulunan malzemeler şunlardır: - 1/2 kg karaciğer; - 1,5 kaşık tereyağı; - 1 kaşık salça; - Pul biber, karabiber; - 8-10 adet arpacık soğan. Azerbaycan mutfağına ait piti yemeğinde ise şunlar bulunur: - 500 g kuzu gerdan eti (kemikli); - 1 su bardağı nohut (bir gece önceden ıslatılmış); - 2 adet orta boy patates (kabukları soyulmuş, bütün); - 1 adet büyük kuru soğan (bütün halde); - 1 yemek kaşığı tereyağı; - 1 çay kaşığı safran (isteğe bağlı); - 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber; - 4 su bardağı su.