Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Piti yemeği genellikle iki farklı tarifle yapılır: Van yöresine ait ve Azerbaycan mutfağına ait piti.
Van yöresine ait piti yemeğinde bulunan malzemeler şunlardır:
- 1/2 kg karaciğer 1;
- 1,5 kaşık tereyağı 1;
- 1 kaşık salça 1;
- Pul biber, karabiber 1;
- 8-10 adet arpacık soğan 1.
Azerbaycan mutfağına ait piti yemeğinde ise şunlar bulunur:
- 500 g kuzu gerdan eti (kemikli) 2;
- 1 su bardağı nohut (bir gece önceden ıslatılmış) 23;
- 2 adet orta boy patates (kabukları soyulmuş, bütün) 2;
- 1 adet büyük kuru soğan (bütün halde) 2;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 2;
- 1 çay kaşığı safran (isteğe bağlı) 2;
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber 2;
- 4 su bardağı su 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: