Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pirinç patlağının pişme süresi, pişirme yöntemine göre değişiklik gösterir:
- Tavada pişirme: Pirinç patlağını tavada pişirmek için, yapışmaz yüzeyde orta ateşte sürekli karıştırarak yaklaşık 10-15 dakika pişirmek gerekir 4. Renk hafifçe altın tonuna dönünce pişirme işlemi tamamlanır 4.
- Fırında pişirme: Fırında pişirmek için, 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında, her 10-15 dakikada bir karıştırarak 30-40 dakika pişirmek yeterlidir 4.
Mikrodalgada pişirme sırasında ise, pirinçleri mısır yağı ile mikrodalgaya koyup kapak veya folyo kullanarak kabı kapattıktan sonra 2-3 dakika yüksek güçte pişirmek gerekir 1. Patlamalar arasında mikrodalganın kapısı açılarak karıştırılmalı ve yeniden kapatılarak pişirmeye devam edilmelidir 1. Patlama sesleri azalmaya başladığında mikrodalga durdurulmalı ve patlamalar tamamen durana kadar kap kapalı tutulmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: