Evde en kolay yapılabilecek kebaplardan biri "patlıcan kebabı"dır. Malzemeler: - 2 adet patlıcan - 200 gr parça et - 1 adet domates - 1 adet soğan (doğranmış) - 2 diş sarımsak - 2 dal defne yaprağı - 1 dal biberiye - 100 gr süzme yoğurt - 4 yemek kaşığı zeytinyağı Yapılışı: 1. Patlıcanları közleyip tam ortasından ikiye bölün ve iç kısımlarını çıkarın. 2. Yoğurt ve 1 diş sarımsakla karıştırıp kenarda bekletin. 3. Eti zeytinyağında yüksek ateşte suyunu salıp tekrar çekene kadar karıştırarak mühürleyin. 4. Doğranmış soğan ve sarımsakları pembeleşene kadar pişirdikten sonra rendelenmiş domates, defne yaprağı, biberiye ve tuz ekleyip kısık ateşte pişirin. 5. Etler hazır olduğunda patlıcanların içine yoğurtlu karışımı, üzerine etleri dökün ve 170 derece ısıtılmış fırında 15 dakika ısıtın. 6. Kebabı tabaklara alıp servis edin.