Buradasın
Pırasalı mücver fırında nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında pırasalı mücver yapmak için gerekli malzemeler:
- 2-3 adet pırasa (ince doğranmış) 1;
- 2 adet havuç (rendelenmiş) 1;
- 2 adet yumurta 1;
- 1 çay bardağı un 1;
- 1 çay bardağı süt 1;
- 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir veya lor peyniri 1;
- 1 çay kaşığı kabartma tozu 1;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ 1;
- 2-3 dal taze soğan (isteğe bağlı, ince doğranmış) 1;
- 2-3 dal dereotu (ince doğranmış) 1;
- Tuz, karabiber, pul biber (damak tadınıza göre) 1.
Yapılışı:
- Pırasaları iyice yıkayıp ince halkalar şeklinde doğrayın 15.
- Bir tavada çok az yağ ile pırasaları hafifçe yumuşayana kadar soteleyin 1. Soğuması için bir kenara alın 1.
- Büyük bir karıştırma kabına yumurtaları kırın ve güzelce çırpın 1. Üzerine süt, sıvı yağ, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın 1.
- Peynir, rendelenmiş havuç, sotelenmiş pırasa, taze soğan ve dereotunu ekleyin 1. Baharatları da ilave edip tüm malzemeleri iyice karıştırın 1.
- Karışımı yağlanmış bir fırın kabına dökün ve spatula ile üzerini düzeltin 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri altın rengini alana kadar (yaklaşık 25-30 dakika) pişirin 1.
- Fırından çıkarıp ılındıktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz 1. Yanında yoğurt veya sarımsaklı yoğurt ile harika bir uyum sağlar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: