Diyet pırasa pişirmek için en iyi yöntemler şunlardır: 1. Pirinçli Pırasa Yemeği: 3 adet pırasa, 3 yemek kaşığı pirinç, 1 adet havuç, 2 diş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber ve yarım çay kaşığı kimyon ile pişirilir. 2. Zeytinyağlı Pırasa: 1 kg pırasa, 2 adet havuç, 1,5 çay bardağı zeytin yağı, 2 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz ve 1 adet limon ile orta ateşte pişirilir, ardından pirinç eklenerek 15-20 dakika daha pişirilir. 3. Pırasa Graten: 1/2 kilo pırasa, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı mısır unu, 2 dilim beyaz peynir (rendelenmiş) ve 1 dilim kaşar peyniri (rendelenmiş) ile fırında pişirilir.