Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pie, genellikle elmalı veya elmalı olmayan harçlarla doldurulmuş bir tür turta olarak tanımlanabilir 124.
Elmalı pie için, hamur ve iç harç malzemeleri hazırlanır; hamur iki yağlı kağıt arasında açılıp fırın kabının tabanını ve kenarlarını kaplayacak şekilde yayılır 1. Üzerine, rendelenmiş ve pişirilmiş elma harcı yerleştirilir 1. Ardından, dolaba kaldırılan hamur, harcın üzerine kapatılarak kenarları birleştirilir ve 180 derece fırında pişirilir 1.
Elmalı olmayan pie örnekleri arasında, pecan cevizli pay (pecan pie) bulunur 3. Bu tür pie için, taban hamuru hazırlanır ve üzerine şeker, tereyağı, yumurta ve iri kırılmış pekan cevizinden oluşan dolgu yerleştirilir 3.
Pie, sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: