Kavurmalı pidenin hamuru için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 500 gr un - 20 gr yaş maya - 1 tatlı kaşığı yoğurt - 1,5 su bardağı ılık su - 1 çorba kaşığı sıvı yağ - 1 tutam tuz - 1 tutam şeker - 1 yemek kaşığı tereyağı Yapılış: 1. Su ve mayayı karıştırarak mayayı suyun içinde eritin. 2. Ardından yoğurdu ekleyip yeniden karıştırın. 3. Tüm malzemelerini ekleyip yoğurun. 4. Küçük toplar halinde 40-50 dakika mayalanması için kenara ayırın. 5. Hamur yeteri kadar mayalandığında, ince uzun pide şeklinde açın. 6. İçerisine kavurma ve kaşar peynirlerini serpiştirin. 7. Hamurun kenarlarını kıvırarak pide görüntüsünü sağlayın. 8. Tavada tereyağını eritin ve bir fırça yardımıyla kenarlarına sürün. 9. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. 10. Dilimleyerek servis edin.